domingo, 3 de mayo de 2009

Taller intensiu a Sardenya

Aquest 2 de maig, Augusto Boal, el creador del teatre de l’oprimit, es despedia del món. Durant aquells dies, a Sardenya, estava naixent el teatre de l’oprimit en noves consciències i de noves formes, a través d’un taller multiplicador que vam oferir. I és que un dels objectius del teatre de l’oprimit es la seva expansió per tot el món i per a totes les cultures.

La experiència a Sardenya a estat increïble: hem tocat opressions culturals, hem treballat amb gent molt diferent una de l’altre, tant per actituds davant el món, com certa forma de pensar. Finalment, s’ha aconseguit acabar el curs amb quatre obres fantàstiques, que demostraven que es possible un procés de construcció col•lectiva. Com va dir la Elena al acabar el curs “m’he endut la experiència d’haver viscut un procés de pau en aquest intensiu”. Les obres tractaven sobre:
- Els obstacles que trobaven la gent cega i la passivitat de les institucions i la societat;
- Les relacions laborals i els abusos de poder en una companyia;
- La violència sexual dins la família i el silenci que existeix en els pobles de Sardenya davant certs temes.
- La cultura de l’alcohol a Sardenya,(amb un toc de gènere) i les conseqüències que té.

Hem treballat amb un grup de dones i amb un grup de joves de la companyia de teatre Barbarichi Ridicole. Algunes de les dones ens han manifestat la intenció de seguir treballant amb algunes d’aquestes obres per trencar silencis i oferir un debat, a través del teatre, a la població Sarda.
Això ens demostra que les llavors del teatre del oprimit es segueixen plantant i segueixen brotant.
Gràcies Augusto Boal, no només per haver creat i desenvolupat el TO sinó per haver vist la importància de compartir-ho i expandir-ho per a que aquest pogués funcionar a arreu del món sense la teva presència.

Unes imatges de Sardenya:

1 comentario:

  1. Nel link ci sono alcune foto; sono poche, ma è meglio di niente :o)
    Un abbraccio forte,
    Alessandro.

    ResponderEliminar

Escriu aquí el teu comentari

Gracies per l'aportació! :-)